2013. december 13., péntek

Decoupage technikával fülbevaló, akár karácsonyra is.


 
Ilyenkor már nagy sürgés forgás van minden családba, még egy kis ajándék ide -oda, ide elmenni érte oda elszaladni a postást megvárni, nem egyszerű. Ráadásul nem ritkán az is előfordul, hogy nem tudjuk mit is adjunk. Szeretnénk egyedit, saját kézzel készültet, de hát mégis mit?


Itt egy gyorsan elkészülő ajándék ötlet, lányoknak nőknek. Hamar kész van, és anyagköltségben sem drága, de az egyediség az garantált.

Anyagszükséglet:

- karton lap vagy doboz karton
- decoupage lakk ragasztó
- szalvéta
- fülbevaló szerelék

Ha esetleg kell egy jó decoupage kellékek fellelőhely katt ide: Papelito, karácsony előtt sok akciójuk van, ráadásul webshop így nincs helyhez kötve.

Tehát nézzük a lépéseket:

1. Kartonpapírra a megfelelő méretű kör felrajzolása:


2. Kivágás:


3. Középső pici lukak kijelölése, ahova majd a szerelék kerül:


4. Lukasztás:


5. Szalvétára rajzoljunk fel 4 kört kicsit nagyobbat mint amekkora a fülbevalónk, hogy a kartonlap szélére is kerüljön a szalvétából, így a fedés tökéletes lesz, és mindenhol lesz szalvéta a karton lapon:


6. Vágás után:


7.A szalvéta ráragasztása gyűrődés mentesen a kartonlapra.


8. Én itt a fehér csillag mintára festettem bronzos-arany színű festékkel, hogy a mintát jobban kiemeljem. Ez a lépés elhagyható. Viszont figyeljünk arra, hogy a fehér minták nem mindig fognak fehérek maradni egy kartonlapon, így érdemes egy fehér lapot aláragasztani, vagy utólag festeni:

9. Az első decoupage réteg száradása után, és esetemben a bronzos festék száradása után egy vastagabb decoupage lak réteget még rákenek a mintadarabra, hogy még fényesebb és csillogóbb legyen a darab, mondhatni egy kicsit üvegesebb hatást érünk el vele. Mind a két oldalán a fülbevalónak, így 4x kell megcsinálnunk.


10. Száradás után pedig kész is vagyunk:


Jöhetnek a szerelékek, ki milyet szeretne. Érdemes figyelni ilyenkor, hogy az ajándékozottnak van e fém allergiája, vagy esetleg az aranyat vagy az ezüstöt is bírja e a füle. Szerencsére kereskedelemben már sok fajta és minőségű fülbevaló alap található.

Mindenkinek jó alkotást :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése