2013. július 27., szombat

Csillogó gyöngy készítése.

Imádom a csillogást, persze melyik nő nem :) De elgondolkodtam azon, milyen gyöngyöt, és hogyan lehetne csillogóvá varázsolni. Elkezdődtek a kísérletezések, készítettem ékszergyurmából gyöngyöt, egyszerűen káprázatosak voltak, de mégsem az a csillogás jött vissza belőlük, amit szerettem volna elérni, így más megoldás után kellett néznem, majd kitaláltam, hogy a csillámpor elég csillogó, és végül is fel lehet vinni a gyöngy felszínére, és utána rögzíteni is lehet, hogy ne jöjjön le. Nekiáltam, megcsináltam, és működik. Nem drága, nem kell annyi időt ráfordítani, és mindezek mellett még mutatós is, szóval, ezen megoldás mellett raktam le a voksom. Íme, hogy készül ez a gyöngy, amely egyes gyöngyékszereket, még jobban feldobhat :)

Anyagszükséglet:

-gyöngy
-csillámpor
-lakk (én egyszerű körömlakkot próbáltam, de lehet dekopázs lakkal is működik a folyamat)
-fogpálcika


A képen egy fehér nagyobb gyöngy lett ezzel a technikával elkészítve, és egy ilyen pirosat fogok, most elkészíteni. A fehérnek nincs mellékszíne, de a piros gyöngyöt bevonva, az ezüstös szín mellett lesz egy kis pirosas szín is. Így érdemes úgy gyöngyöt választani, hogy a kívánt eredményt érhessük el.

 
Szükséges kellékek.

 
Gyöngyöt lakkozzuk le, mintha csak beragasztóznánk, hogy a csillámpor ráragadhasson.

 
Berakjuk a csillámporba, hogy minél több csillám rá ragadhasson.


 
Hagyjuk, had száradjon meg teljesen 10-15 percig, hogy ne jöjjön le a csillám, és tökéletes legyen a fedés.Majd jöhet rá a fedő lakk réteg, hogy a gyöngyre ragadt csillám nem jöjjön le, és persze, hogy még több csillogást kapjon a gyöngyszem. Ennek is kell száradási idő. 

És ezzel készen is vagyunk, nem is volt olyan nehéz, mégis fantasztikusan jó az eredmény, és nem is kellett rá olyan sokat sem költeni. Mindenkinek, jó csillogó gyöngy gyártást. :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése